Nyhetsarkiv

TÄVLING: BURGER KING, VÄRNAMO

  • 5 okt 2020

Burger King Swim, Värnamo, 201003

Meja, Emma, Aina


Då var det äntligen tävlingsdax igen. Denna gång i Värnamo, Burger King Swim. Som allting annat nuförtiden så var tävlingen Corona anpassad. På denna tävling tävlade tjejerna på förmiddagen och killarna på eftermiddagen. Alla föreningar var tilldelad särskilda platser på läktaren som man skulle hålla sig till. Det var inga prisutdelningar och man skulle hålla sig till speciella områden för uppvärmning och egna banor vid insimning m.m.

På första passet så var det Meja, Emma och Aina som skulle tävla för Alvestas del. Alla tre började med att simma 50m Frisim. Meja och Aina satte nya personrekord med 1.28 sek resp. 13/10-delar. En fjärde placering blev det för Meja. Efter detta så skulle Meja och Aina simma 50m Bröst. Tyvärr får Aina avbryta efter ca. 12,5m, problem med svanskotan, aj aj aj, och tyvärr blir det inget mer tävlande för Aina denna dag. Meja sätter nytt personrekord med 1.13 sek och blir fyra. I gren sex så simma Emma och Meja 50m Rygg. Emma sätter nytt personrekord med 33/10-delar och blir femma. Meja med 1.31 sek och blir tvåa. Tjejernas sista gren för dagen är 100m Frisim, tjejerna simma på bra, Emma sätter nytt pers med 1.09 sek, Meja sänker sitt personrekord med 2.02 sek. Förmiddagens utlottning av presentkort gick till Emma.

 

På eftermiddagen var det Emils tur att visa upp sig. Första gren är 50m Frisim, pers. med 93/10-delar, blir 2:a. Därefter skall Emil simma 100m Medley. Tyvärr så avsluta inte Emil ryggsimmet ordentligt vid övergången till bröstsim och blir diskvalificerad, hummm!!! Emil ger dock inte upp så lätt och i nästa gren som är 50m Fjäril så simma han ifrån de andra och går först i mål, pers på det två veckor gamla personrekordet med 19/10-delar. Sista gren är 100m Frisim, blir här trea och något över pers. Nu är detta personrekord bara två veckor gammalt och sist så persade han med 3.44sek! Eftermiddagens utlottning av presentkort gick till Emil.

/Niclas