TÄVLING: RIKSMÄSTERSKAPEN

• 27 jun 2020

TÄVLING; RIKSMÄSTERSKAPEN I SIMNING 2020, 200627.

Tävling i Ljungby idag. RIKSMÄSTERSKAPEN I SIMNING 2020. En lite annorlunda tävling där bara Kronobergsklubbarna deltog samt var uppdelad på olika pass för olika åldersklasser Detta för att undvika för mycket folk samtidigt på arenan (Corona). Tävlingen var kort och intensiv. 12 grenar skulle klaras av på två timmar. Så det var kort vila mellan grenarna. Själva tävlingen genomförs på flera platser i Sverige denna helg. Man kommer sedan att sammanställa alla resultaten till en RIKS resultatlista. Placering 1 – 3 från denna lista kommer att belönas med medalj i efterskott.

Tycker att tävlingen gick mycket bra för våra deltagande simmar, Emil, Meja och Emma. Det slogs fyra (fem) personrekord på nio starter. Och simmarna placerade sig mycket bra för sin åldersgrupp.

Först ut var Emil på 200m Medley. Han gjorde ett rejält pers på ca. 6 sekunder. Bland 2007-orna blev han tvåa. Kort därefter var det Emil igen på 100m Frisim. Ett par sekunder över pers blev det. Etta bland 2007-orna.

Därefter var det dags för tjejerna att simma frisim. Meja persa med ett par sekunder och bli trea, Emma persa också med 4,3 sekunder.

Därefter är det dags för 100 ryggsim. Emil något över pers, blir tvåa, även för Meja blev det lite över pers, blir tvåa. Emma blir tyvärr diskad. Förstår egentligen inte varför. Hon vände visserligen över till magläge lite för tidigt i vändningen. Men gjorde ingen framåtdrivande rörelse. Nu stod jag visserligen på avstånd och är hennes tränare och givetvis är det min bedömning som gäller ;-).  Hade hon inte blivit diskad så hade hon gjort pers med ca. 8 sekunder enl. min klocka.

Därefter var det dags för tjejerna att simma 100m Bröstsim. Båda simmar lite över pers. Meja blir tvåa och Emma fyra.

Sist ut är Emil på 200 frisim, tyvärr finns det i skrivande stund inga officiella resultat att tillgå för just denna gren. Men enl. min klocka så gjorde han pers med ca. tre sekunder.

UPPDATERAD INFO
Nu har vi fått resultaten för Emils 200m Frisim. Emil persa med 3.3 sekunder blir etta bland 2007:orna och åtta på RIKS listan!!! Bra jobbat Emil!!!